Ανδρέας Πάτσης: Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ

…. μετά τις καταγγελίες ότι διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια

Ανδρέας Πάτσης: Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής μετά τις καταγγελίες ότι διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι τού ζητήθηκαν εξηγήσεις, οι οποίες εδόθησαν, αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς – Η ανακοίνωση του Μαξίμου και η αντίδραση του ίδιου

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης μετά τον σάλο που προκλήθηκε, καθώς κατηγορείται ότι εξαγόρασε «κόκκινα δάνεια».

Ο κ. Πάτσης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, μετά την καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

 

Σημειώνεται πως μετά τη χθεσινή καταγγελία του αναπληρωτή τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εις βάρος του βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «προκλητικό παραβάτη του νόμου» καθώς φέρεται να είναι ιδιοκτήτης τριών εταιρειών που έχουν σχέση με διαχείριση «κόκκινων» δανείων, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε σήμερα με νέα ανάρτηση για τον «γαλάζιο» βουλευτή, κάνοντας αναφορά για ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.019.222,81 ευρώ) το οποίο κατέληξε στην… τσέπη του κ. Πάτση από τα ΕΛΤΑ για «αέρα νομικές υπηρεσίες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. 

Τι αναφέρουν πηγές της ΝΔ

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι τού ζητήθηκαν εξηγήσεις, οι οποίες εδόθησαν, αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς.

«Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ» σημείωναν πηγές της Πειραιώς.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν» ανέφεραν νωρίτερα οι ίδιες πηγές, προτού ο κ. Πάτσης κληθεί για εξηγήσεις.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου και η πρώτη αντίδραση του βουλευτή

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ» ανέφερε ανακοίνωση του Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής -απευθυνόμενος στους πολίτων των Γρεβενών- υποστηρίζει ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος.

Παραπομπή Πιερρακάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά στις καταγγελίες για τη δράση του κυβερνητικού βουλευτή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε νωρίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Κυριάκο Πιερρακάκη, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που εμπλέκεται στις αναθέσεις μέσω Ελληνικών Ταχυδρομείων και τον Ανδρέα Πάτση.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, «το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού … Αυτές οι εταιρείες αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια 63 εκατ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ. Κερδοσκοπεί από αυτά … Πέραν των ζητημάτων ηθικής υπάρχει και ζήτημα νομιμότητας».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «υπάρχουν στοιχεία, γι’ αυτό ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου. Με βάση αυτά που έχουν προκύψει, υπάρχουν κενά».

—–
σημείωση συντακτικής ομάδας EastMedNews:
όποιος/α ασχολείται ως δικηγόρος με “κόκκινα δάνεια” εννοείται ότι έχει “ακούσει” το όνομα του δικηγορικού γραφείου Πάτση ως πρωτοστατούντος στην είσπραξη απαιτήσεων, Μάλιστα έχουν γίνει πλήθος καταγγελιών από δανειολήπτες για υβριστική συμπεριφορά εκ μέρους των “υπαλλήλων” του δήθεν δικηγορικού γραφείου, ουσιαστικά εισπρακτικής εταιρείας.
Συνεπώς δεν μας βρίσκει καθόλου αντίθετους η απόφαση της ΝΔ να διαγράψει τον Ανδρέα Πάτση από τις τάξεις της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, απλά έγινε πολύ αργά και φοβούμαστε καθαρά για προεκλογικούς λόγους.
Αναμένουμε επιπροσθέτως δε και την αντίδραση του ΔΣΑ για το θέμα, μιάς και σίγουρα υπάρχουν πλείστες καταγγελίες ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων.
Το ερώτημα είναι άν μπορεί αυτός που ο κοινός Λαός αποκαλεί “κοράκι” να παραμένει εκπρόσωπος του Λαού ως βουλευτής….. τροφή για σκέψη, βέβαια δεν είναι ο μόνος……. που έχει μετατρέψει δικηγορικό γραφείο σε εισπρακτική….
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.