Απαράδεκτη δήλωση Σκέρτσου υπέρ Γερμανικών συμφερόντων….

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος μας καλεί να ξεχάσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, τις οποίες θεωρεί ένα παρωχημένο θέμα, που ανήκει στο παρελθόν!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Σκέρτσος θεωρεί γραφικότητα τον αγώνα του ελληνικού λαού για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση! Του λαού μας, που αντιστάθηκε υπερήφανα στον ναζιστικό Άξονα και υπέστη μία καταστροφή στα όρια της γενοκτονίας από τη ναζιστική Γερμανία. Και θεωρεί, προφανώς, κουρέλι τη ρηματική διακοίνωση της 14ης Νοεμβρίου 1995, την αμετάκλητη απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου για τα θύματα του Διστόμου (137/2000), την προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη το 2011, την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019, τη ρηματική διακοίνωση της 4ης Ιουνίου 2019, τη ρηματική διακοίνωση της κυβέρνησης της ΝΔ (Ιανουάριος 2020), τις δηλώσεις διαχρονικά των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών και Υπουργών Εξωτερικών.
Ο κ. Σκέρτσος προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων της Κατοχής και επιχειρεί να διαγράψει το ανεκπλήρωτο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ντροπή!
Η δήλωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία από Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο και συνιστά μείζον ατόπημα! Ελπίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ΔΕΝ υιοθετεί τη συγκεκριμένη δήλωση, που αν δεν υπάρξει άμεση επανόρθωση, μπορεί να αξιοποιηθεί από τη γερμανική πλευρά σε διεθνή φόρα εις βάρος των εθνικών μας δικαίων. Αν όντως δεν συμφωνεί, πώς σκοπεύει να επανορθώσει; Θα ανακαλέσει στην τάξη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο;
Πώς τοποθετούνται τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επί της επαίσχυντης αυτής δήλωσης;
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!
Σημειώσεις:
Αναλυτικά η δήλωση Σκέρτσου στον δημοσιογράφο Πολύζο (TRT) έχει ως εξής:
“Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, κύριε Πολύζο, και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση η οποία αφορά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω ούτε την υποβαθμίζω, αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ μείζονες, πολύ σημαντικές μείζονες προκλήσεις που έρχονται από το μέλλον. Είναι η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση της τεχνικής νοημοσύνης, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη στο να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν χάνουμε την μάχη για το μέλλον και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος και προφανώς χτίζουμε με πατριωτική ευθύνη, με υπεύθυνο πατριωτισμό μια πιο ισχυρή Ελλάδα.”
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.