“Βόμβα” από τη Daily Mail : Και η Google χρηματοδότησε το εργαστήριο στη Wuhan

πηγή : press-room

Μετά την «βόμβα» ότι Έλληνες «ειδικοί», σε συνεργασία με τον ζωολόγο που ονομάζεται Peter Daszak, πρόεδρος της ΜΚΟ «EcoHealth Alliance», ο οποίος συμμετείχε σε έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με στόχο την παραγωγή θανατηφόρων ιών σε (κινεζικά) εργαστήρια, διαβεβαίωναν πως ο κορωνοϊός έχει φυσική προέλευση, ονομάζοντας «θεωρίες συνωμοσίας» τα περί ανθρώπινης προέλευσης του COVID, έρχεται νέο δημοσίευμα, αυτή την φορά από την Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο η Google χρηματοδότησε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον επιστήμονα -που συνδέεται με την Wuhan- και την… φιλανθρωπική του οργάνωση για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η χρηματοδότηση αφορούσε διάφορες επιστημονικές μελέτες μεταξύ 2010 και 2018.

Η Google εξέδωσε την Τρίτη μια δήλωση λέγοντας: «Αυτές είναι γελοίες και αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας. Οι εφάπαξ φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις που αναφέρονται δεν είχαν καμία σχέση με τον COVID. Δεν έχουμε ασχοληθεί με οποιαδήποτε έρευνα που σχετίζεται με τον COVID ή το εργαστήριο Wuhan.»

Η Google αρνείται λοιπόν πως η όποια χρηματοδότηση που έδωσε στον Daszak είχε σχέση με τον κορωνοϊό και τα πειράματα που φέρονται να έγιναν στο εργαστήριο της Wuhan στην Κίνα.

Σημειώνεται πως ο Daszak υπεβλήθη σε εκτεταμένο  έλεγχο από τότε που προέκυψε ότι, με πρόσχημα το φιλανθρωπικό του έργο, είχε προηγουμένως συνεργαστεί με το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan – το εργαστήριο που κατηγορείται ότι ήταν η πηγή της επιδημίας COVID-19.

Η EcoHealth Alliance, στην οποία προεδρεύει και στην οποία δόθηκαν 39 εκατομμύρια δολάρια από το Πεντάγωνο μεταξύ του 2013 και του 2020, παρείχε χρηματοδότηση στο εργαστήριο Wuhan για την έρευνα για κορωνοϊούς τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ακόμα μία φορά πως ο Dazsak, ενώ χρηματοδοτούσε έρευνα για κορωνοϊούς, συνέταξε επιστολή, στην οποία «ειδικοί», μεταξύ των άλλων Έλληνες, διαβεβαίωναν πως ο κορωνοίός έχει φυσική προέλευση.

δείτε το αρχικό άρθρο εδώ:

https://press-room-ioa.blogspot.com/2021/06/daily-mail-google.html?m

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.