εφεύρεση Κινέζων κατά της λιποταξίας. Κράνος που ανατινάζεται με τηλεχειρισμό

Οι Κινέζοι διοικητές θα μπορούν να ανατινάζουν τους στρατιώτες τους για να μην πιάνονται αιχμάλωτοι

Ένα νέο «ψηφιακό» κράνος έχουν αρχίσει και παραλαμβάνουν οι Κινέζοι στρατιώτες που υπηρετούν στην στρατιωτική διοίκηση του Θιβέτ. Μέσω του νέου αυτού κράνους θα μπορούν να εκτελούν μια σειρά από διαδικασίες, όπως επικοινωνίες, εκπομπή  δεδομένων στοχοποίησης, υπέρυθρη παρατήρηση και άλλα.

Επιπλέον όμως στο κράνος θα υπάρχει και ένας μηχανισμός αυτοκαταστροφής για να πέσει κινεζική τεχνολογία στα χέρια του εχθρού. Όπως όμως αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ ο μηχανισμός αυτός θα μπορεί να ενεργοποιείται από απόσταση από τον εκάστοτε διοικητή, όταν στρατιώτες κινδυνεύουν αν αποκοπούν ή να πιαστούν αιχμάλωτοι.

Προκειμένου να «διαφυλαχθεί η στρατιωτική τιμή» ο  κάθε διοικητής θα μπορεί να ενεργοποιεί το μηχανισμό αυτό από απόσταση προκειμένου ο στρατιώτης να «γλιτώσει» τον εξευτελισμό της αιχμαλωσίας και της διαρροής…  “κρίσιμης κινεζικής τεχνολογίας”.

Παράλληλα και ο ίδιος ο στρατιώτης όπως αναφέρεται  θα μπορεί να ενεργοποιεί το μηχανισμό μόνος του σε περίπτωση που είναι τραυματισμένος και δεν επιθυμεί να πιαστεί αιχμάλωτος.

διαβάστε περισσότερα στο ProNews

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/950584_oi-kinezoi-dioikites-tha-mporoyn-na-anatinazoyn-toys

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.