«Ιδανικά, η Ουκρανία πρέπει να καθαριστεί από τους Ναζί»

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε στους δημοσιογράφους τον όρο «αποναζοποίηση»

Πηγή: defencenet.ru.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι ως απάντηση στην έκκληση των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Στόχος του είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους που υφίστανται εκφοβισμό και γενοκτονία από το Κίεβο. Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Μόσχα θα επιδιώξει, μεταξύ άλλων, την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας, αναφέρει το TASS.

«Ιδανικά, είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί η Ουκρανία, να καθαριστεί από τους Ναζί, από τους φιλοναζιστικούς λαούς και την ιδεολογία», είπε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να καταλάβει τα λόγια για την ανάγκη αποναζισμού της χώρας.

Εξήγησε επίσης ότι η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας σημαίνει «εξουδετέρωση του στρατιωτικού δυναμικού, το οποίο πρόσφατα αυξήθηκε σημαντικά, μεταξύ άλλων λόγω της έντονης δραστηριότητας ξένων χωρών».

Μετά από αίτημα δημοσιογράφων να διευκρινιστεί εάν αυτό σημαίνει εκκαθάριση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε: « Έχω ήδη απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση για εσάς».

Ταυτόχρονα, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η κυβέρνηση αυτής της χώρας έπρεπε να αντικατασταθεί στο πλαίσιο της αποναζικοποίησης της Ουκρανίας .

«Δεν θα το σχολιάσω με κανέναν τρόπο, δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση τώρα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Δεν απάντησε επίσης στο ερώτημα εάν, κατά τη γνώμη της Μόσχας, ο πρόεδρος και η υπόλοιπη ηγεσία της Ουκρανίας ανήκουν σε τέτοιους φιλοναζιστές.

«Θα απέχω εδώ από οποιεσδήποτε άλλες εξηγήσεις », επανέλαβε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη.

 

δείτε το αρχικό άρθρο εδώ: defencenet.ru./bezopasnost/mezdunarodnaja-bezopasnost/peskov-rasskazal-chto-znachit-denatsifikatsiia-ukrainu-v-ideale-nuzhno-ochistit-ot-natsistov/13820/

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.