Κακός άνεμος για την Τουρκία από Λιβυη μεριά

ΕΕΑΔ: Ο Ντμπεϊμπά και Τουρκία να σεβαστούν την απόφαση αναστολής του τουρκολιβυκού μνημονίου.
Η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Λιβύη κάλεσε τον πρωθυπουργό Ντμπεϊμπά και την Τουρκία να σεβαστούν την απόφαση της λιβυκής δικαιοσύνης σχετικά με την αναστολή του τουρκολιβυκού μνημονίου.
Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Λιβύη, Αχμεντ Χάμζα (φωτογραφία επάνω), κάλεσε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από τη λιβυκή δικαιοσύνη.
Αναστολή της τουρκολιβυκής συμφωνίας
Ο Χάμζα είπε: «Η τουρκική κυβέρνηση και ο αλ Ντμπεϊμπά πρέπει επίσης να σεβαστούν τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστικού Τμήματος του Εφετείου Τρίπολης σχετικά με την αναστολή της τουρκολιβυκής συμφωνίας για έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια οικονομική ζώνη της Λιβύης και στη Μεσόγειο.
Ο επικεφαλής της επιτροπής συνέχισε: «Επίσης, σεβασμός στην απόφαση που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αλ Μπάιντα, η οποία υποχρεώνει την κυβέρνηση του αλ Ντμπεϊμπά ν’ αποκαλύψει τα κείμενα της οικονομικής συμφωνίας που υπογράφηκε με την Τουρκία στ’ αραβικά, αγγλικά και τουρκικά και να το ανακοινώσει στη λιβυκή κοινή γνώμη όσον αφορά τον σεβασμό του δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες και την ενίσχυση της αρχής της διαφάνειας».
Ο Χαμζά προειδοποίησε την προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και τον πρόεδρό της, Αμπντούλ Χαμίν αλ Ντμπεϊμπά για τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης με τις εντολές των δικαστικών αποφάσεων καθώς και τις πολύ αρνητικές νομικές επιπτώσεις, όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, επικαλούμενο το akhbarlibya24.net.
Υπενθυμίζουμε ότι το Διοικητικό Δικαστήριο Τρίπολης αποφάσισε πριν λίγες ημέρες την αναστολή του μνημονίου εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και του φυσικού αερίου που είχαν συνυπογράψει Τουρκία και Λιβύη στις 3 Οκτωβρίου 2022 καθώς έκρινε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας δεν έχει το δικαίωμα υπογραφής μιας τέτοιας συμφωνίας.
May be an image of 1 person, suit and text
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.