Λάζαρος Καμπουρίδης: Ο τακτικισμός της Τουρκίας, η αναθεωρητική στρατηγική βάθους και οι ελληνικές αυταπάτες

Ο κ. Καμπουρίδης μιλάει στον 98.4 για το ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, την τάση επαναπροσέγγισης της Τουρκίας στη Δύση και το ενδεχόμενο πιέσεων στην Ελλάδα

Ο αντιστράτηγος ε.α και επί 7,5 χρόνια ακόλουθος άμυνας της Ελλάδας στην πρεσβεία μας στην ΄Άγκυρα, Λάζαρος Καμπουρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, εξηγεί γιατί η Τουρκία όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση όπως τώρα με τους καταστρεπτικούς σεισμούς, τακτικά ρίχνει τους τόνους και δέχεται κάθε βοήθεια από την Δύση και φυσικά από την Ελλάδα, εξαφανίζοντας επικοινωνιακά το απειλητικό της πακέτο, αλλά μη αλλάζοντας ούτε μια λέξη , από την στρατηγική βάθους της αναθεωρητικής της πολιτικής έναντι της Ελλάδας.

Άξιο προσοχής κατά τον ίδιο ότι στις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου, όχι τα 3 σημεία που προτείνει η Τουρκία στις μυστικές συνομιλίες με την Ελλάδα, αλλά το ότι τα άλλα τρία αφού τα λέει “λοιπά”, προσθέτει ότι η Ελλάδα με εκλογές μπροστά της, είναι δύσκολο να τα φέρει στη δημόσια συζήτηση στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές, εν αντιθέσει με την Τουρκία , που δεν έχει κανένα πρόβλημα στις αποφάσεις της , είτε είναι σε γνώση του τουρκικού λαού, είτε όχι.

Ο κ. Καμπουρίδης μιλάει για το ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, την τάση επαναπροσέγγισης της Τουρκίας στη Δύση και το ενδεχόμενο πιέσεων στην Ελλάδα, για να συμβάλλει με κάποιο τρόπο στα ελληνοτουρκικά, στη προσέγγιση αυτή.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.