“ΟΧΙ” λέει στον Biden το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής του Trump.

WASHINGTON – Yπόθεση Μπάιντεν εναντίον της Πολιτείας του Τέξας, 21Α21

Το Ανώτατο Δικαστήριο την Τρίτη, 24 Αυγούστου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο όταν σταμάτησε την πολιτική «Μείνε στο Μεξικό» της εποχής Τραμπ και επικύρωσε την εντολή δικαστή από το Τέξας που απαιτούσε από την κυβέρνηση Μπάιντεν να ακολουθήσει την πολιτική του Προέδρου Τραμπ στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας είχε διατάξει την επαναφορά του προγράμματος και τόσο ο ίδιος όσο και το 5ο Εφετείο Πρωτοδικών των ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα της ομοσπονδιακής διοίκησης για αναστολή της απόφασης.
Το 2019, η κυβέρνηση Τραμπ υιοθέτησε την πολιτική «Παραμονή στο Μεξικό» – γνωστή επίσημα ως Πρωτόκολλα Προστασίας Μεταναστών.
Η πολιτική αυτή αποσκοπούσε να αποτρέψει τους λάθρομετανάστες της Κεντρικής Αμερικής από το να ζητήσουν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτώντας τους να παραμείνουν στο Μεξικό μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους στις ΗΠΑ

Σε μία απόφαση μισής σελίδας μόνο, το δικαστήριο τάχθηκε υπέρ της πολιτείας του Τέξας και μιας ομάδας πολιτειών υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν ακύρωσε νόμιμα την πολιτική «Μείνε στο Μεξικό» και, με αυτόν τον τρόπο, ενθάρρυνε την εισροή παράνομων μεταναστών που έφτασε σε αύξηση ρεκόρ τους τελευταίους μήνες.
Η ψηφοφορία ήταν 6-3, αντιπαραθέτοντας τη συντηρητική πλειοψηφία του δικαστηρίου ενάντια στους τρεις φιλελεύθερους, τους δικαστές Stephen Breyer, Sonia Sotomayor και Elena Kagan.
Η απόφαση απαιτεί ουσιαστικά από τη διοίκηση του Μπάιντεν να συμμορφωθεί με μια απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου για την επαναφορά των «Πρωτοκόλλων προστασίας των μεταναστών» (ΜΡΡ) του Τραμπ και την απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση ασύλου.
Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για την ασφάλεια των συνόρων και το κράτος δικαίου, και υπογραμμίζει τις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε να αντισταθούμε στην υπέρβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Μιζούρι Έρικ Σμιτ.
“Αυτό σταματά την παραβίαση των νόμων για τη μετανάστευση από τον Μπάιντεν και θα μειώσει τον αριθμό ρεκόρ των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα”, έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.
Η Paola Luisi, διευθύντρια της ομάδας υπεράσπισης των μεταναστών Families Belong Together, χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη.
«Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε δίκιο να ακυρώσει την πολιτική επιστροφής του Τραμπ στο Μεξικό, το όλο θέμα της οποίας ήταν η τιμωρία των ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο εγκλωβίζοντάς τους σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες», δήλωσε ο Ομάρ Τζαντβάτ, διευθυντής του προγράμματος μεταναστευτικών δικαιωμάτων της ACLU.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέστειλε την πολιτική «Μείνε στο Μεξικό» την πρώτη ημέρα της θητείας του.

 

Μπορείτε να δείτε παρόμοια άρθρα στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.rt.com/usa/532979-supreme-court-mexico-migrants/

https://news.yahoo.com/supreme-court-blocks-biden-effort-003356156.html

https://abcnews.go.com/Politics/video/supreme-court-blocks-biden-effort-end-trump-remain-79634983

https://www.latimes.com/politics/story/2021-08-24/supreme-court-biden-ending-trumps-remain-in-mexico-policy

https://aw-journal.com/supreme-court-biden-cant-end-trumps-remain-in-mexico/

https://news.yahoo.com/supreme-court-rules-biden-may-000430643.html?fr=sycsrp_catchall

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.