Ο Αλέξης Πατέλης σε ρόλο λομπίστα των ΛΟΑΤΚΙ για γκέι γάμους και υιοθεσίες προσπαθεί να πείσει τους «συντηρητικούς» του κόμματος

Πηγή:   NewsFire.GR

Ο για πέμπτη συνεχή χρονιά διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, μπορεί να μην ακούγεται πολύ εις ό,τι αφορά τις προτάσεις του για την οικονομία, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που παρεμβαίνει δημοσίως για τα θέματα των δικαιωμάτων της γκέι κοινότητος της χώρας.

Παντρεμένος και ο ίδιος με άνδρα στο εξωτερικό, έχει πλέον αναλάβει ρόλο λομπίστα των Ελλήνων  για να πείσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν το αναμενόμενο για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές νομοσχέδιο, που θα θεσμοθετεί τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και  – πακέτο – θα επιτρέπει και την υιοθεσία από αυτά.

Όπως διαρρέεται από το φιλοκυβερνητικό τύπο, ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να θέσει θέμα «κομματικής πειθαρχίας» στους βουλευτές του και γι’ αυτό έχει επιλέξει αυτή την τακτική, ώστε να μπορέσει να περάσει το νομοσχέδιο με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. Η κομματική πειθαρχία θα ισχύσει ωστόσο για τα μέλη της κυβερνήσεως, υπουργούς και υφυπουργούς.

Παρά ταύτα, όπως δημοσιεύθηκε σε παραπολιτική στήλη της Καθημερινής, ο Αλέξης Πατέλης, όχι απλά συναντήθηκε, αλλά και συνέφαγε με τους «βαρώνους» της συντηρητικής υποτίθεται πτέρυγας του κόμματος, Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη. Αν οι δύο συγκεκριμένοι δε συμμορφωθούν στας εντολάς του πρωθυπουργού, η ενδοκυβερνητική κρίση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς και οι δύο διατηρούν ισχυρό κύρος. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι και Αντιπρόεδρος του κόμματος.

Θα ήταν εύκολο να πει κανείς ότι οι δύο υπουργοί είναι συνηθισμένοι σε κωλοτούμπες, ενώ ο έρωτάς τους για την καρέκλα είναι γνωστός εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Το να ψηφίσουν ωστόσο υπέρ των γκέι γάμων και κυρίως της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, δύναται να πλήξει ιδιαίτερα τη βάση των ψηφοφόρων τους, η οποίο απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από συντηρητικούς και λαϊκοδεξιούς ψηφοφόρους.

Αν πάντως η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίσει να πορεύεται σαν φορτηγό χωρίς φρένα, δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε να βγαίνουν μαχαίρια. Η ψηφοφορία για το εν λόγω νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να αποτελέσει μία καλή αφορμή για ορισμένους και ειδικά τους δύο αυτούς υπουργούς.

 

δείτε το άρθρο εδώ :        https://newsfire.gr/o-alexis-patelis-se-rolo-lobista-ton-loatki-gia-gkei-gamous-kai-yiothesies-prospathei-na-peisei-tous-syntiritikous-tou-kommatos/

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.