προχωρά το Ισραήλ στα ενεργειακά δίκτυα

Αικατερινη Κοριννα

🇮🇱🇮🇱🇬🇷🇬🇷🇨🇾🇨🇾Stronger Together 💪🏻💪🏻💪🏻
Η είδηση είναι πολύ σημαντική ούτως η άλλως . Υπαρχει όμως μια παράγραφος ειδικά ‼️‼️‼️που την κάνει ακόμα πιο σημαντική .
Η εθνική επιτροπή σχεδιασμού δημοσίων έργων του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα το τελικό σχέδιο κατασκευής του υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ηλεκτρισμού κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση. !!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται σε σταθμούς ανανεώσιμων πηγών στης νότιες περιοχές της χώρας με προορισμό τα αστικά κέντρα του κεντρικού και βορείου Ισραήλ, ενώ παράλληλα, μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους 150 χλμ. που θα τοποθετηθεί κατά μήκος των ισραηλινών ακτών στη Μεσόγειο με επίγειες διακλαδώσεις από την πόλη Άσκελον στον νότο μέχρι και την Χάιφα στον βορρά, θα συνδεθεί το εγχώριο δίκτυο με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης ‼️‼️‼️μέσω της διαδρομής Κύπρου-Ελλάδος. 🇬🇷🇨🇾
Προβλέπεται επίσης η προοπτική διασύνδεσης του ισραηλινού εθνικού δικτύου με το δίκτυο παροχής ρεύματος των χωρών του Κόλπου μέσω Ιορδανίας.
‼️‼️‼️‼️🆘Η μελέτη που εγκρίθηκε σήμερα προβλέπει ότι η εγκατάσταση του υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος θα ταυτίζεται οσο το δυνατόν περισσότερο με μελλοντικούς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου, ‼️‼️προκειμένου να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το φυσικό περιβάλλον, αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού Υπουργείου Ενέργειας .
Δρ. Γαβριήλ Χαρίτος – 4/7/2023
Στην φωτογραφία: Ο χάρτης που συνοδεύει το ενημερωτικό σημείωμα της ανακοίνωσης του ισραηλινού Υπουργείου Ενέργειας
May be an image of map and text
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.