Πόλεμος στην Ουκρανία – Daily Mail: «Ο Πούτιν δεν είναι τρελός, η εισβολή δεν έχει αποτύχει»

Ο στρατιωτικός αναλυτής Bill Roggio θεωρεί ότι η Δύση έχει αυταπάτες

ΗΡωσία κερδίζει στον πόλεμο της Ουκρανίας και δεν χάνει τον έλεγχο του μετώπου, σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, που υπογράφει ο στρατιωτικός αναλυτής Bill Roggio. Ο ίδιος θεωρεί ότι η Δύση έχει αυταπάτες και λόγω του «πολέμου προπαγάνδας», δεν αντιλαμβάνεται «την πραγματικότητα».

Όπως σημειώνει στην dailymail.co.uk, η ρωσική εισβολή έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την αμερικανική επιχείρηση «σοκ και δέος» στο Ιράκ, γιατί όπως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν αρχικά χτυπήματα ακριβείας με στόχο να κάμψουν την ουκρανική άμυνα, το ίδιο έκαναν και οι Αμερικάνοι, που εξουδετέρωσαν την ηγεσία των Ιρακινών.

Παράλληλα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να ήθελε μια γρήγορη κατάληψη της Ουκρανίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ένα δεύτερο σχέδιο στα σκαριά, το οποίο είναι η πλήρης επίθεση με ανάπτυξη όλων των δυνάμεων.

Οι επιθέσεις που αναμένεται να εξαπολύσει η Ρωσία, με βάση το δημοσίευμα

Οι επόμενες κινήσεις

Ο Bill Roggio τονίζει ότι βλέπουμε σε πλήρη εξέλιξη το ρωσικό σχέδιο, το οποίο μέχρι στιγμής στέφεται με επιτυχία, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν καταληφθεί αρκετά εδάφη, ιδιαίτερα στα Βόρεια του Κιέβου.

Μάλιστα, τονίζει ότι ο «αποτυχημένος» ρωσικός στρατός -όπως θεωρεί η Δύση, αναφέρει χαρακτηριστικά- βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο, ενώ ενισχύεται διαρκώς με νέο υλικό και χερσαίες δυνάμεις.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι το πλάνο των στρατηγών του Πούτιν είναι να χωρίσουν την Ουκρανία στη μέση, καθώς έτσι μπορεί να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και να κάμψει την όποια αντίσταση.

Χάρτης με το ρωσικό στρατιωτικό κομβόι, που πλησιάζει το Κίεβο

Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, σημειώνει ότι οι Ρώσοι πιέζουν από τον Νότο, χρησιμοποιώντας την Κριμαία ως βάση επιχείρησης. Ταυτόχρονα, οι επιθέσεις προς την Μαριούπολη και το Χάρκοβο έχουν δεσμεύσει μεγάλο μέρος του ουκρανικού στρατού, το οποίο χρειάζεται αλλού.

Η πίεση που λοιπόν που αναμένεται από τον Βορρά, σε συνδυασμό με μηχανοκίνητες μονάδες και με επέλαση από τον Νότο, θα μπορούσε να χωρίσει την Ουκρανία στη μέση, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να πέσουν σημεία «κλειδιά», όπως το Κίεβο.

Η τωρινή κατάσταση στην Ουκρανία. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία. Με ριγέ χρώμα τα εδάφη που προσάρτησε η Μόσχα το 2014. Με μπλε χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η Ουκρανία

Οι προθέσεις του Πούτιν

Μεταξύ άλλων, ο Bill Roggio αναφέρει πως η Δύση έχει υποτιμήσει σημαντικά τον Πούτιν και τους στρατηγούς του. Την ώρα που η Δύση αναφέρει εγκλήματα πολέμου και χτυπήματα σε αμάχους, ο στρατιωτικός αναλυτής σημειώνει ότι οι Ρώσοι παρακάμπτουν τις πόλεις και τις περικυκλώνουν, ενώ κυρίως στοχεύουν οδικές αρτηρίες και στρατιωτικές περιοχές -όπως στατόπεδα, αεροδρόμια κτλ-.

Παράλληλα, με βάση τον ίδιο οργανώνουν μια προπαγάνδα που φέρεται να αποδιοργανώνει τους Ουκρανούς, όπως οι εκκλήσεις του ρωσικού ΥΠΕΞ, να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από πόλεις, που θα υποστούν βομβαρδισμούς.

Ο Roggio υπογραμμίζει πως ο Ρώσος πρόεδρος «φαίνεται να θέλει να κρατήσει ανέπαφη την Ουκρανία, αλλά δεν θα διστάσει να αυξήσει το επίπεδο της βαρβαρότητας αν χρειαστεί».

Έτσι, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι «η απόρριψη της απόφασής του να εισβάλει στην Ουκρανία ως μορφή τρέλας είναι ουσιαστικά μια δικαιολογία για να αγνοηθούν τα πιθανά κίνητρα και οι μελλοντικές ενέργειες του Πούτιν. Στρατηγικά, η προέλαση του Πούτιν στην Ουκρανία ξεκίνησε καλά».

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/8372251/polemos-stin-oukrania-daily-mail-o-poutin-den-einai-trelos-i-eisvoli-den-echei-apotychei

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.