Συνελήφθησαν 2 στην Αθήνα για διαμαρτυρία κατά των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

 |

Του Δημήτρη Νίλα The Associated Press

Δύο γυναίκες προσπάθησαν να κρεμάσουν ένα πανό από την Ακρόπολη στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία.

Οι ακτιβιστές, η 18χρονη Θιβετιανή φοιτήτρια Tsila Zuksang και η 22χρονη ακτιβίστρια του Χονγκ Κονγκ Joy Siu, και οι δύο Αμερικανοί πολίτες, είναι μέλη της καμπάνιας “No Beijing 2022”, δήλωση που εξέδωσε η φοιτητική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη. Το Για την ελευθερία του Θιβέτ είπε.

Αυτοί, και ένα τρίτο άτομο, μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο ως πελάτες που πλήρωναν, στη συνέχεια ο Ζουξάνγκ και ο Σιού ανέβηκαν σε κάποια σκαλωσιά και προσπάθησαν να σηκώσουν το λάβαρο.

Ένας αξιωματικός ασφαλείας έσπευσε κοντά τους και πήρε το πανό μακριά. Οι δύο γυναίκες παρέμειναν στο ικρίωμα και ύψωσαν τη θιβετιανή σημαία και ένα μικρότερο πανό που έγραφε «Ελεύθερη Επανάσταση στο Χονγκ Κονγκ». Επίσης, φώναξαν συνθήματα όπως «Ελεύθερο Θιβέτ», «Μποϊκοτάζ Πεκίνου 2022» και «Χωρίς ελευθερία, χωρίς παιχνίδια». Η αστυνομία έφτασε και συνέλαβε τους διαδηλωτές.

Το όλο περιστατικό κράτησε περίπου 10 λεπτά.

Τώρα είναι η ώρα για τη διεθνή κοινότητα και όλους τους ανθρώπους συνείδησης να πάρουν θέση και να μποϊκοτάρουν το Πεκίνο 2022. Στη δήλωση, ο Zhuxang φέρεται να είπε ότι οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν μια σαφής έγκριση του γενοκτονικού καθεστώτος της Κίνας. “Η ΔΟΕ στέλνει στον κόσμο ένα μήνυμα ότι είναι εντάξει να κλείσουμε τα μάτια μας στη γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Χονγκ Κονγκ, το Θιβέτ, το Ανατολικό Τουρκεστάν και τη νότια Μογγολία”, πρόσθεσε ο Seo.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ eastmednews:

οι δύο γυναίκες κρατούνται στην Γ.Α.Δ.Α., αναμένεται να οδηγηθούν αύριο πρωί στην Εισαγγελία Αθηνών για την απαγγελία κατηγοριών. Για την ιστορία, η κα. Siu είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τράμπ πέρυσι, στον οποίο είχε εκθέσει τις αγριότητες του Κινεζικού Καθεστώτος. Ακολουθεί φωτό πρίν την συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

επίσης μπορείτε στο ακόλουθο link να παρακολουθήσετε βίντεο που ανέβασε η μία εκ των συλληφθέντων στο Twitter πρίν την ανάρτηση των σημαιών στις σκαλωσιές της Ακροπόλεως εδώ:
https://twitter.com/SFTHQ/status/1449665235951005700

Η διεθνής οργάνωσή μας των Ρεπουμπλικανών στηρίζει τους αγώνες των δύο γυναικών.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.