Το βραβείο Νόμπελ έγινε βραβείο Σόρος. Το ίδρυμα Νόμπελ έκλεισε τον κύκλο του γελοιοποιούμενο

 

 

Πηγή: The Flag Report/TGP

Ο Άλφρεντ Νόμπελ στριφογυρίζει στον τάφο του: Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονεμήθηκε σε έναν άγνωστο Τανζανό συγγραφέα ονόματι Abdulrazak Gurnah, του οποίου το κύριο προσόν φάνηκε να είναι ότι είναι ένας μουσουλμάνος-Αφρικανός που επικρίνει την αποικιοκρατία (παρόλο που ζει στο Λονδίνο αντί για τη γενέτειρά του, τη Ζανζιβάρη). Η Επιτροπή Νόμπελ παρέκαμψε για άλλη μια φορά πιο γνωστούς υποψηφίους όπως ο Σαλμάν Ρούσντι, η Μάργκαρετ Άτγουντ, ο Τόμας Πίντσον, ο Μισέλ Χούλλεμπεκ και ο Μίλαν Κούντερα.

Σήμερα, το Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε σε δύο ακτιβιστές δημοσιογράφους που χρηματοδοτούνται ανοιχτά από τον Τζορτζ Σόρος και το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, τη Μαρία Ρέσα του Rappler (Φιλιππίνες) και τον Ντμίτρι Μουράτοφ της Novaya Gazeta (Ρωσία).

Το Rappler είναι ένας ιστότοπος των Φιλιππίνων που επιτίθεται συχνά στον συντηρητικό πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε και χρηματοδοτείται από το δίκτυο Omidyar (2018: 1,5 εκατ. δολάρια) και την North Base Media, που χρηματοδοτείται από τον Σόρος και την οποία συνίδρυσε ο βετεράνος του Σόρος Saša Vučinić. Οι Manila Times χαρακτήρισαν το Rappler “μέρος ενός δικτύου για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στον πλανήτη, υπό το πρόσχημα της διάδοσης των δημοκρατικών αρχών”.

Η Novaya Gazeta είναι μια αντιπολιτευόμενη ρωσική εφημερίδα που ασκεί συχνά κριτική στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. “Η Novaya Gazeta επιβεβαίωσε ότι επωφελήθηκε από τη χρηματοδότηση φιλανθρωπικών οργανώσεων που ιδρύθηκαν από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος”, γράφει ο Guardian.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο κατασκευαστής όπλων και εφευρέτης του δυναμίτη Άλφρεντ Νόμπελ ήταν γνωστός ως “έμπορος του θανάτου” και γι’ αυτό αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Χρηματοδοτώντας το χάος και την καταστροφή που πρεσβεύει ο Σόρος, το Ίδρυμα Νόμπελ φαίνεται να έχει κλείσει τον κύκλο του.

δείτε το άρθρο εδώ:
https://theflagreport.com/to-vraveio-nobel-egine-vraveio-soros-to-idryma-nobel-ekleise-ton-kyklo-tou-geloiopoioumeno/?fbclid=IwAR26dBq-3HIXXadxClLyktyF_Dw_yKURJ2bJ7NTHsO_6H5IA24hZPGjGMyI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.