Ηχηρή παραίτηση από το Χρηματιστήριο Ενέργειας: Εκτός ο Γιώργος Ιωάννου

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης και με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας να καλπάζουν.

Πηγή:  BusinessNews.gr

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας Γιώργος Ιωάννου – μέσα από τον μηχανισμό του οποίου εξάγονται οι χονδρεμπορικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα – παραιτήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάβαλλε παραίτηση για προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Ιωάννου ήταν διευθύνων σύμβουλος στο ΕΧΕ από τον Οκτώβριο του 2019.

Ο Δρ. Γιώργος Ιωάννου είναι καθηγητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το ΕΜΠ, με M.Sc. από το Imperial College και διδακτορικό από το University of Maryland.

Η παραίτηση έρχεται μεσούσης της ενεργειακής κρίσης και σε περίοδο που οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα καλπάζουν καταγράφοντας διαδοχικά ρεκόρ και παραμένουν από τις ακριβότερες στην Ευρώπη. Επίσης στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν διάφορες αιτιάσεις σχετικά με το εάν χειραγωγείται ή όχι ο μηχανισμός διαμόρφωσης των τιμών στο ΅Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, αφού αρκετές φορές οι τιμές ήταν αδικαιολόγητα αρκετά υψηλότερες από τις τιμές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

δείτε το άρθρο εδώ: https://www.businessnews.gr/prosopa/item/243218-ixiri-paraitisi-apo-to-xrimatistirio-energeias-ektos-o-giorgos-ioannou

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.