Η ανάλυση δείχνει ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού θα μειώσει τον ετήσιο πληθωρισμό μόνο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες

Γράφει: Aubrie Spady

Πηγή: Fox News Digital.

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού που ψηφίστηκε από τη Γερουσία αναμένεται να έχει σχεδόν μηδενική επίδραση στον πληθωρισμό , σύμφωνα με νέα ανάλυση.

Μια ανάλυση Penn Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια που κυκλοφόρησε την Παρασκευή αποκάλυψε ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού του 2022 δεν θα έκανε λίγα για να μειώσει τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Το νομοσχέδιο θα μειώσει τον ετήσιο πληθωρισμό μόνο κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η μελέτη εκτίμησε ότι η μικρή μείωση του πληθωρισμού θα ξεκινήσει μόνο «όταν εφαρμοστούν πλήρως οι σημαντικές διατάξεις της νομοθεσίας για τη μείωση του ελλείμματος, αλλά ο νόμος δεν θα είχε μετρήσιμο αντίκτυπο στον πληθωρισμό μετά το 2028. Όλες αυτές οι σημειακές εκτιμήσεις δεν διαφέρουν στατιστικά από το μηδέν, υποδεικνύοντας χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης ότι η νομοθεσία θα είχε μετρήσιμο αντίκτυπο στον πληθωρισμό».

Η Μικτή Επιτροπή Φορολογίας (JCT) ανέφερε πρόσφατα ότι οι εισοδηματίες της μεσαίας τάξης θα δουν αύξηση στους φόρους τους ως αποτέλεσμα του νομοσχεδίου. Η αναφορά από την επιτροπή αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί που βγάζουν λιγότερα από 200.000 δολάρια ετησίως θα αυξάνονταν σωρευτικά οι φόροι τους κατά 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Για τους φορολογούμενους που κερδίζουν από 200.000 έως 500.000 δολάρια, ο λογαριασμός θα αυξήσει τους φόρους κατά 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Δημοκρατικοί εκπρόσωποι ισχυρίστηκαν ότι η αύξηση των φόρων είναι παραπληροφόρηση και ότι το νομοσχέδιο δεν θα αυξήσει τους φόρους σε άτομα που βγάζουν κάτω από 400.000 δολάρια ετησίως.

Μια άλλη πτυχή του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς Αμερικανούς είναι η χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων (IRS), η οποία θα επενδύσει σχεδόν 80 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρόσληψη χιλιάδων νέων υπαλλήλων σε εθνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα αυξημένα ποσοστά ελέγχου για τους Αμερικανούς της εργατικής τάξης και τους μικρούς -επιχειρήσεις. Οι Δημοκρατικοί που υποστηρίζουν το νομοσχέδιο ισχυρίστηκαν επίσης ότι η αύξηση των ελέγχων βάσει του νομοσχεδίου είναι μύθος.

Ο λογαριασμός έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο 40 ετών και το ΑΕΠ (ΑΕΠ) υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, εισάγοντας την οικονομία σε τεχνική ύφεση.

δείτε το άρθρο εδώ: https://www.foxnews.com/politics/analysis-inflation-reduction-act-reduce-annual-inflation-percentage-points

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.