Πόλεμος δι’αμφεταμινών και οπιοειδών

 

Το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό NewsMax, τον Ιανουάριο ε.ε., εδημοσίευσε τα εξής (σελ. 48): «Η Χαμάς διέταξε τρομοκράτες της να εισδύσουν, την 7η Οκτωβρίου, στο Ισραήλ, δια να φονεύσουν, βιάσουν ή ακρωτηριάσουν κάθε Ισραηλινό στο πέρασμά τους. Οικογένειες εσφαγιάσθησαν, παίδες απεκεφαλίσθησαν, γυναίκες εβιάσθησαν και ακροτηριάσθησαν. Όταν, τελικώς, οι πυροβολισμοί έπαυσαν, μετά δύο ημέρες, Ισραηλινοί πράκτορες πληροφοριών έψαξαν τις σορούς των τρομοκρατών που απέθαναν κατά την ανταλλαγή πυρών, ανακαλύπτοντες, όπλα, αλλά και σακίδια πλήρη Κάπταγκον, αμφεταμίνης ή ναρκωτικού που επί έτη αποτελεί την αιτία πυροδοτήσεως αιματοχυσιών στην Μέση Ανατολή».

 

Ωστόσο, το Κάπταγκον, ένωση Υδροχλωρικής Φενετυλίνης, εφηυρέθη υπό των Γερμανών, εμφανισθέν το 1961, δια την θεραπεία της Ναρκοληψίας και της Καταθλίψεως. Φέρεται να κάμει τον χρήστη να αισθάνεται υπεράνθρωπος και ιδιαζόντως βίαιο, έχοντα την δυνατότητα να περάσει μέρες άνευ ύπνου και τροφής, καίτοι ιατρικώς οι παρενέργειες ήσαν δραματικές, αγόμενες από δηλητηρίαση του κυκλοφοριακού, μέχρις σκέψεων αυτοχειριασμού. Ήταν επίσης υψηλά εθιστικό, όπερ παρότρυνε κυβερνήσεις ανά την υφήλιο να το κατατάξουν μεταξύ των ουσιών υπό έλεγχο. Η διοίκηση των Η.Π.Α. Drug Enforcement Administration (D.E.A.) κατατάσσει τούτο στην κατηγορία της Ηρωίνης και της Φαιντανύλης.

 

Ενώ παροδικώς εξηφανίσθη επί 50ετία περίπου, επανεμφανίσθη διαρκούντος του εμφυλίου πολέμου της Συρίας. Τα δισκία, κόστους ολίγων λεπτών, ήσαν πλέον συμφερότερα από της καταναλώσεως τροφής δια την συντήρηση των μαχητών, επί των οποίων η επίδραση υπήρξε άμεσος, κάμουσα πέρα πάντα δισταγμό στα πεδία των μαχών, αφού, καίτοι τραυματισθέντες και υποφέροντες, εσυνέχιζαν ακλόνητοι να τραβούν πυρά. H λαθρεμπορία μέσω της Ιορδανίας υπήρξε αθρόα, ώστε η D.E.A. ηναγκάσθη να εγκαταστήσει στην πρωτεύουσα της τελευταίας ειδικό πράκτορα πλήρους απασχολήσεως. Η παρασκευή του Κάπταγκον, ως προανεφέρθη, στοιχίζει ολιγότερο της πεντάρας, ωστόσο στο Ριάντ, το Ντουμπάι ή το Κουβέιτ μπορεί ν’ανέλθεί έως τα €15.

 

Εν συνεχεία, άρχισε να εισάγει το Κάπταγκον και η Χαμάς, δια μέσου των σηράγγων μεταξύ Ράφα -επί της μεθορίου μετά της Αιγύπτου- και της Λωρόδος της Γάζας. Χορήγησε το Κάπταγκον σε εργάτες, παίδων περιλαμβανομένων, προς επαύξηση του ρυθμού κατασκευής των οχυρωμένων σηράγγων τούτων, μήκους 483 χλμ. κάτωθι ταύτης της Λωρίδος της Γάζας. Το Κάπταγκον απεστέλετο στην Χαμάς και προ των επιθέσεων κατά του Ισραήλ, υπό μορφήν μέσου εντατικοιήσεως των ασκήσεων. Επιζών των σφαγών της 7ης, στο κιμπούτς Be’eri, εδήλωσε στο New York Magazine (ένθ’ανωτ.), ότι «δια των ομμάτων τους οι τρομοκράτες επεδείκνυαν είδος τι αλλόφρονος ικανοποιήσεως, ως να ήσαν μαστουρωμένοι δια κάποιας ουσίας».

 

Φαίνεται, λοιπόν, ως αναφέρει έτερος αρθρογράφος (Κάπταγκον. Αυτό είναι το ναρκωτικό του I.S.I.S. εκ Κώστα Γεώρμα, Περιοδικό «Ρήξη», τεύχος 118), ότι «η ουαχαμπιστική (σ.σ: δογματικά θεολογική) ερμηνεία του Ισλάμ δεν είναι αρκετή για να παρακινήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να φέρουν εις πέρας τις βιαιοπραγίες που διαπράττουν». Και οι Κούρδοι φέρονται ανακαλύπτοντες ποσότητες τέτοιων δισκίων στους υπ’αυτών συλληφθέντες. Περαιτέρω, ο ανωτέρω αρθρογράφος επισημαίνει: «Στις περιοχές της Συρίας, που το Ισλαμικό Κράτος –και η λοιπή συριακή αντιπολίτευση (ουαχαμπιστικής προέλευσης)– κατέχει, η παραγωγή του συγκεκριμένου ναρκωτικού έχει εκτοξευτεί, αφού η πρώτιστη μέριμνα των ηγετών του, μετά την πώληση πετρελαίου, ήταν η δημιουργία εργαστηρίων για την παραγωγή χαπιών Κάπταγκον. Σύμφωνα με επίσημες διεθνείς εκθέσεις, το Ισλαμικό Κράτος έχει μεγάλα έσοδα, γιατί μετέτρεψε τα φαρμακευτικά εργαστήρια που κατέλαβε στο Χαλέπι σε μονάδες παραγωγής Κάπταγκον. Μάλιστα, ο λυσσαλέος βομβαρδισμός των Κούρδων από τους Τούρκους στη συνοριακή περιοχή δυτικά του Ευφράτη, συνδέεται και με το γεγονός του ανθίζοντος εμπορίου ναρκωτικών, που οι Τούρκοι κάνουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος».

 

Και άλλοι, όμως, παράγοντες της Μέσης Ανατολής εξεμεταλλεύθησαν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών προς απόκτηση του Κάπταγκον, δια παρεμφερείς σκοπούς, όπως οι παραστρατιωτικές ομάδες υπέρ του Ιράν και δη η σιτική Κατάεμπ Χεζμπολάχ (ή Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ), ιδρυθείσα στο Ιράκ, πρεσβεύουσα συμμαχία μετά του Ιράν. Όσον, δε, ετηρούντο μέχρις επί κυβερνήσεως Τζο Μπάιντεν οι κυρώσεις κατά του Ιράν, η θεμελιωδεστέρα συνιστώσα του τριγώνου Ιράν-Συρία-Λίβανος -δια της οποίας εφοδιάζετο (δια του Κάπταγκον) και η Συρία-, είχαν μειωθεί και οι δι’αυτής ιστορικές ροές προς χρηματοδότη (προς απόκτηση του Κάπταγκον) ετέρων σιτικών στρατιωτικών ομάδων, όπως η Λιβανέζικη Χεζμπολάχ. Αφ’ης, όμως, η κυβέρνηση Μπάιντεν ήρε από της εκλογής της βαθμηδόν κυρώσεις καρά του Ιράν, επιβληθείσες υπό του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ (βλ. Iran – The great danger, NewsMax, Ιανουάριος 2023, σελ. 72), τις οίδε σε ποίο σημείο ευρίσκεται και το εμπόριο του Κάπταγκον, όταν, μάλιστα, ο Αμερικανός συνταγματάρχης Δρ. Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ κρούει τον κώδωνα, ότι «Ιρανοί, Άραβες και άλλοι πολλοί εκ της Μέσης Ανατολής εισέδυσαν παρανόμως στις Η.Π.Α. δια της νοτίου μεθωρίου» και ότι «η Χεζμπολά διατηρεί σημαίνουσες υποδομές και συγκεντρώσεις τρομοκρατών στο Μεξικό, όπως και οι Σουνίτες μουσουλμάνοι, μη γνωρίζοντες ποίοι εισέρχονται των Η.Π.Α.». Από της αναλήψεως της προεδρίας Μπάιντεν και μέχρι τούδε, ο αριθμός των εισαχθέντων λαθρομεταναστών ανέρχεται τουλάχιστον στα 8 εκατ. (47 Lawmakers sign Amicus Brief, back Texas in lawsuit with Government over protecting its border), ενώ έχει επίσης αυξηθεί η παρανόμως εισαχθείσα ποσότης Φαιντανύλης, προκαλέσασας επίσης άνοδο του ένεκα αυτής αριθμού θυμάτων, θεωρουμένης υπό της Αμερικανίδος υποψηφίου γερουσιαστού, Ρεπουμπλικανίδος, Kari Lake, ως «όπλου μαζικής καταστροφής». H Φαιντανύλη παρασκευάζεται στην Κίνα.

 

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τομ Κότον υπεγράμμισε, ότι «η πολιτική ανοικτών συνόρων [του προέδρου Μπάιντεν] αποτελεί την πλέον ανησυχητική τρομοκρατική απειλή επί του εδάφους μας», νοών από της 11ης Σεπτεμβρίου (2001). Το δε φιλοκυβερνητικό δίκτυο C.N.N. μετέδοσε, ότι άνω των 10 Ουζμπέκων μεταναστών αναζήτησαν άσυλο, «αφιχθέντες στα νότια σύνορα [των Η.Π.Α.] τη βοηθεία λαθρεμπόρων διατηρούντων επαφές μετά του I.S.I.S.». Και να φαντασθεί κανείς, όπως παραθέτει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (C.F.R.), ότι ενδιάμεσες τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως στον Σαν Μπαρναρντίνο, το Ορλάντο και την Νέα Υόρκη, τα έτη 2015-2017, εξετελέσθησαν υπό νομίμων μεταναστών ή πολιτών των Η.Π.Α., εμπνευσμένων από αλλοδαπές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Ι.S.I.S., πλείοντες, δε, συλληφθέντες συγκαταλέγονται μεταξύ των τρομοκρατών στις μαύρες λίστες των αρμοδίων Αρχών, «της επί προεδρίας Μπάιντεν παρανόμου εισηλάσεως στην χώρα έχουσας αγγίξει ιστορικά όρια», του διευθυντού του F.B.I. Christopher Wray δηλούντος, ότι «η μεθοριακή κρίση θέτει μείζονα απειλή δια την ασφάλεια της επικρατείας». Εκ της θέσεώς του, ο M. Rubin υπογραμμίζει: «Μην αφορίσετε τους Μουσουλμάνους μετανάστες, απλώς επιλέξατε τους καταλλήλους. (…) 60.000 Αφγανοί απέθαναν μαχόμενοι κατά των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, επειδή απεστρέφοντο το απεχθές ισλαμιστικό όραμά τους. (…). Μη ξεχνάτε: Οι Μουσουλμάνοι μεταρρυθμιστές δεν είναι απλώς σύμμαχοι˙ είναι κρίσιμοι δια την μελλοντική ήττα του Ισλαμισμού». Ουδεμία αντίρρηση˙ ωστόσο, δια να συμβεί αυτό, πρέπει να τηρούνται οι νόμου, όπερ δεν είναι η περίπτωση μετά της διοικήσεως Μπάιντεν.

 

Καίτοι ορισμένοι αμφισβητούν την επίδραση του Κάπταγκον επί των ειδεχθών εγκλημάτων της Χαμάς, ουδείς αναιρεί την αύξηση κυκλοφορίας του στην Γάζα, ούτε την ένεκα τούτου προκαλουμένη έξαρση βίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, ολιγότερο γνωστό είναι, ότι η χρήση του Κάπταγκον εξέρχεται των ευρυτέρων γεωγραφικών ορίων παρασκευής του, εμπλουτιζομένου πλέον και μετά των επιζήμιων Εφεδρίνης, Κινίνης και μετάλλων όπως ο Χαλκός και ο Ψευδάργυρος, φερόμενου ως χρησιμοποιηθέντος ήδη στις υπό μαχητών της I.S.I.S. εν Παρισίοις επιθέσεις της 13.11.2015. Την 01.07.2020, 85 εκατ. δισκίων ενετοπίσθησαν στον λιμένα Σαλέρνο της Ιταλία, με προδήλους αποστολείς την Χεζμπολάχ και παραστρατιωτικές οργανώσεις του Ιράν. Η αξία της αγοράς του Κάπταγκον παγκοσμίως ανήλθε από $3,46 δισ. το 2020, στα $5,7 δισ. το 2021. Σήμερα, οι εντοπιζόμενες ποσότητες Κάπταγκον στην Ευρώπη ωχριούν προ των ανωτέρω στοιχείων, κρούουσες τον κώδωνα και δια τις Η.Π.Α., προς εφαρμογή του ήδη υιοθετηθεντος Νόμου περί Κάπταγκον H.R. 6265, προς παρακολούθηση και καταπολέμηση του περί αυτού εμπορίου.

 

Υπαίτια δια την αύξηση της χρήσεως των ανωτέρω ουσιών η κυβέρνηση Μπάιντεν, αφού υπαιτιότητι αυτής, τόσον ανεφλέγη το Παλαιστινιακό, όσον και εξετραχύνθη η κατάσταση στα νότια σύνορα των Η.Π.Α. Υπό το πνεύμα αυτό, ορθώς ο προνοών εθναμύντορας πρώην πρωθυπουργός Αντώνιος Σαμαράς κατέθεσε επί της υπ’αριθ. 56/7 14.12.2023 τροπολογίας επί του σχεδίου νόμου υπό τον τίτλο «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, (…)», ότι η εν λόγω τροπολογία «νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια (…) δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία! (…) την ώρα που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική! (…) Η χώρα μας (…) γίνεται (…) φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών». Ας προσέξει λοιπόν και η χώρας μας…

 

Εν Αθήναις τη 22α Φεβρουαρίου 2024.

 

Παναγιώτης Α. Ζολώτας

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.