Ισραηλινοί: Ετσι έκαναν αχτύπητα τα πλοία τους – Μήπως να παίρναμε ιδέες?

Ισραηλινοί: Έτσι έκαναν αχτύπητα τα πλοία τους – Μήπως να παίρναμε ιδέες;


Κώστας Παπαδόπουλος 

Ισραηλινοί: Έτσι έκαναν αχτύπητα τα πλοία τους – Μήπως να παίρναμε ιδέες;


Οι Ισραηλινοί και πιο συγκεκριμένα η Israel Aerospace Industries (IAI) βρήκε τον τρόπο και ενσωμάτωσε επιθετικά και αμυντικά συστήματα, για να ενισχύσει τις δυνατότητες της φρεγάτας «Sa’ar 6» και να φέρει το Ισραηλινό Ναυτικό σε μια νέα τεχνολογική εποχή, υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ(IMoD) και του IDF.

Το Ισραηλινό Ναυτικό, μπορεί να δώσει ιδέες στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας καθώς ολοκλήρωσε την πρώτη φάση εγκατάστασης των ραντάρ MF-STAR (Magen Adir) ενώ αναμένεται να ενσωματώσει το σύστημα άμυνας BARAK MX (Ra’am Adir) στα πλοία του.

Τα ραντάρ αυτά θα χρησιμεύσουν για τον εντοπισμό και την ταξινόμηση των στόχων αέρα και επιφανείας και θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας προηγμένης και λεπτομερούς θαλάσσιας εικόνας της περιοχής επιτήρησης.

Το σύστημα ραντάρ MF-STAR, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα ραντάρ στον κόσμο, θα χρησιμεύσουν ως «εγκέφαλοι», ενσωματωμένοι με όλους τους αισθητήρες παρακολούθησης σε κάθε ένα από τα νέα πολεμικά πλοία του Ισραηλινού Ναυτικού.

Επίσης είναι ένα από τα προηγμένα επιχειρησιακά συστήματα άμυνας παγκοσμίως, που χρησιμοποιούνται από τις χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις της IDF και το Ινδικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Το BARAK MX Air Defense System παρέχει δυνατότητες άμυνας ευρείας περιοχής και στόχευσης σε μια σειρά απειλών, σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Το σύστημα συγκεντρώνει πολλά βασικά συστήματα αιχμής: ένα ψηφιακό ραντάρ, σύστημα ελέγχου όπλων, εκτοξευτές, μια σειρά αναχαιτιστών για διαφορετικές περιοχές με προηγμένες συσκευές homing, επικοινωνία συνδέσμων δεδομένων και ευρεία συνδεσιμότητα συστήματος.

Το ραντάρ MF-STAR περιλαμβάνει τέσσερα διαμορφωμένα πάνελ ραντάρ που παρέχουν ημισφαιρική κάλυψη 360 μοιρών γύρω από το σκάφος.

Ποια είναι η φρεγάτα «Sa’ar 6»:

Πρόκειται για πλοία μήκους 1.900 τόνων, μήκους 90 μέτρων έχουν τον κρυφό σχεδιασμό ενός πυραύλου χαμηλής υπογραφής με προσαρμοσμένες λύσεις και πολλές νέες τεχνολογίες επί του σκάφους.

Όσον αφορά τα οπλικά του συστήματα, το Sa’ar 6 θα είναι πολύ οπλισμένο δεδομένου του μικρού μεγέθους και της μετατόπισης ενώ κάθε τέτοιο πλοίο θα είναι επίσης εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου.

δείτε το βίντεο:

δείτε το άρθρο στην πηγή του εδώ:
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.