Αικατερινη Κοριννα

🔺είναι η άποψη που έχει η Τουρκία για τον εαυτό της . « είμαι μεγάλη δύναμη … καθορίζω α λα κάρτ την πολιτική μου κάθε φορά , ανάλογα με το συμφέρον μου , η αυτό που νομίζω ότι είναι συμφέρον μου , η από το από ποια μεριά του κρεβατιού ξύπνησα σήμερα …».
🔺Δεν είναι καθόλου κακό να προτάσεις τα εθνικά σου συμφέροντα , ίσα ίσα … και θα έπρεπε σε κάποιο βαθμό η Ελλάδα να επιλέξει και αυτή παρόμοια τακτική !!!
…..🔺🔺ΑΛΛΑ η Τουρκία έχει επιλέξει συστηματικά την λογική της « ασταθούς ισορροπίας» .Μερικές φορές « ζαλίζει» φίλους και εχθρούς και κινδυνεύει κάποια στιγμή να « ζαλιστεί» και η ίδια . Αυτό που λέει ο λαός « πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη» , είναι ζήτημα χρόνου ποιο καρπούζι θα σκάσει σαν …. καρπούζι .
🔺Για να είμαστε δίκαιοι για την ώρα της βγαίνει ! η έστω έτσι φαίνεται . Αρκεί να θυμάται τα εξής :
1. Το « επιτήδειος ουδέτερος» της βγήκε κατά τον προηγούμενο αιώνα , σε συγκρούσεις όμως που είχαν τον πυρήνα τους στην καρδιά της Ευρώπης . Τωρα η « φωτια» έχει μετατοπιστεί ανατολικά και την « γλυφει».
2. Όταν « μαλώνουν τα βουβάλια», την πληρώνει πάντα ο ενδιάμεσος. Το 22 ήταν η Ελλάδα … τωρα όχι !!!!!
3. Μην θεωρήσει ότι οι υπόλοιποι είναι χαζοί η έχουν ιωβια υπομονή . Αντιδρούν έστω με … χρονοκαθυστέρηση .
4. Στην τελική ειδικά για τις πραγματικά μεγάλες δυνάμεις ( πχ ΗΠΑ)και όχι για αυτές που νομίζουν ότι είναι μεγάλες δυνάμεις σημασία έχει ο γεωστρατηγικός χώρος . Συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη και εάν κατέχονται από φίλιους . Και η θεώρηση ποιος είναι φιλιος και ποιος όχι … αλλάζει στην πορεία της ιστορίας .
5 . Όταν είσαι ο ελέφαντας στο δωμάτιο … δεν κρύβεται . Όχι για πολύ !!!
Γιατί τα λέω όλα αυτά ;;;;;
▪️ Ερντογάν υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ 😏– Τι συζήτησε με τον Ζελένσκι.
May be an image of 2 people
«▪️Η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Κωνσταντινούπολη.( ενώ η Σουηδία ;;;;;🤔).
▪️ Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι θα υποστηρίξουμε την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας ( τι γίνεται με την ανοικοδόμηση της Τουρκίας ;;; Αυτό δεν το είπε 😏)και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου με διαπραγματεύσεις.
▪️Εν τω μεταξύ, σήμερα Σάββατο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη και στις 10:00 π.μ. θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
▪️Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει πως θα παραταθεί η συμφωνία που καθιστά δυνατές τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.( τον καίει ‼️).
▪️Ανέφερε επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τον ερχόμενο Αύγουστο, δήλωσε ο Ερντογάν.(αλοιμονο 😏. Αλήθεια δεν θα τον συλλάβει ;; )
Υπενθυμίζεται ότι ο Ζελένσκι συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη.
Μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Μέγαρο Βαχντετίν, οι δυο τους θα έχουν συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες τους για να συζητήσουν μεταξύ άλλων για τις διμερείς σχέσεις, τα περιφερειακά και διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που πρόκειται να εκπνεύσει στις 17 Ιουλίου‼️ και της διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Βάσει της συμφωνίας αυτής, περισσότεροι από 32 τόνοι σιτηρών μεταφέρονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.( το ενδιαφέρον τους για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη … είναι συγκινητικό . Στην πραγματικότητα η συμφωνία για τα σιτηρά ήταν σίγουρα μια επιτυχία της Τουρκίας και ίσως το μόνο που σίγουρα κέρδισε από αυτήν την σύγκρουση . Α!!! … και τα ρωσικά χρήματα για να παρακάμπτουν τις κυρώσεις 😒😒😒).
Μετά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι «πολύ σημαντικές».
Και πάνω που όλα ήταν ρομαντικά 😏😏😏
▪️ Σε φορτισμένο κλίμα η συνάντηση Ερντογάν – Ζελένσκι.‼️
▪️Η αναφορά του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ζήτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έγινε αφορμή να φορτιστεί το κλίμα στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.
▪️▪️Ωστόσο, το κλίμα φορτίστηκε από τη δήλωση Ζελένσκι ο οποίος και προειδοποίησε ότι «η έλλειψη ενότητας εντός του ΝΑΤΟ αντιπροσωπεύει απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», ‼️αναφερόμενος στο τουρκικό βέτο ως πρός την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
▪️Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκρίνει την υποψηφιότητα της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όταν αυτή εξακολουθεί να ανοίγει την αγκαλιά της στους τρομοκράτες, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
( τα πολλά καρπούζια που λέγαμε ).
Η συνέχεια …. στις οθόνες μας .
Για ποσό ακόμα θα είσαι διχασμένη προσωπικότητα … πριν καταλήξεις στο ψυχιατρείο 😏😏😏😏😏🤔🤔🤔
Πηγή CNN
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.