Πως η πολιτική για την “Κλιματική Αλλαγή” του Biden οδηγεί σε ανεργία και ενεργειακή ανασφάλεια

Πως η πολιτική για την “Κλιματική Αλλαγή” του Biden οδηγεί σε ανεργία και ενεργειακή ανασφάλεια

πηγή: the Federalist

μετάφραση: συντακτική ομάδα EastMedNews

Πως η πολιτική για την "Κλιματική Αλλαγή" του Biden οδηγεί σε ανεργία και ενεργειακή ανασφάλεια

Η παραγωγή ενέργειας ‘made in America’ είναι το διαβατήριο που θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να εδραιώσει το μέλλον της σε ηγέτιδα δύναμη τόσο στο εσωτερικό της όσο και στο εξωτερικό

Μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του ο πρόεδρος Joe Biden προχώρησε στην υπογραφή Νομοθετικών Πράξεων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και την δημιουργία θέσεων εργασίας  σε μια προσπάθεια να πείσει ότι οι πολιτικές για το κλίμα των Δημοκρατικών δεν σημαίνουν μόνο ένα καλύτερο περιβάλλον, εννοούν και καλύτερες θέσεις εργασίας αλλά  και ευκαιρίες για όλους τους Αμερικανούς.

Οι Νομοθετικές αυτές  Πράξεις ακολουθούν τις Κυβερνητικές εξαγγελίες και δημιουργούν πρόσθετη γραφειοκρατία αν και είναι αβέβαιες οι  λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Biden θα προσφέρει εκατομμύρια νέες πράσινες θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές

Παρόλο που δεν υπάρχουν προβλέψεις για  μετρήσιμα αποτελέσματα στις  προσπάθειες για την “Κλιματική Αλλαγή” εάν ο Biden εφαρμόσει τη νέα ενεργειακή ατζέντα του πολλές από τις άλλες υποσχέσεις του προέδρου θα μείνουν ανεκπλήρωτες

Ο υποψήφιος Biden υποσχέθηκε στον αμερικανικό λαό τρία συγκεκριμένα πράγματα που θα έκανε αν εκλεγεί:

  • Ensure the future is made in America”
  • Implement a “recovery plan for working families”
  • Promote “American leadership abroad”

 

  • “Βεβαιωθείτε ότι το μέλλον είναι κατασκευασμένο στην Αμερική”
  • Εφαρμογή ενός «σχεδίου αποκατάστασης για τις εργαζόμενες οικογένειες»
  • Προώθηση της «αμερικανικής ηγεσίας στο εξωτερικό»

Αυτοί είναι αξιέπαινοι στόχοι που κάθε Αμερικανός πρέπει να θέλει να δει να εκπληρώνονται. Δυστυχώς, με την εντολή του να σταματήσει την κατασκευή του αγωγού Keystone XL και το μορατόριουμ 60 ημερών για νέες άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακή γη, ο Πρόεδρος Biden θα αφήσει αυτές τις υποσχέσεις ανεκπλήρωτες.

Η διασφάλιση του μέλλοντος είναι … Made in China

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο. Οι τεράστιοι αυτοί πόροι  μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση σε αξιόπιστη, προσιτή ενέργεια. Εάν η πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους δεν «διασφαλίσει ότι το μέλλον είναι  made in America», τότε τι θα γίνει;

Ο Πρόεδρος Biden φαίνεται να βλέπει αυτήν την ενεργειακή αφθονία ως εμπόδιο ή πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Πέρα από τις πιο πρόσφατες απαγορεύσεις, η στρατηγική του θα είναι αναμφίβολα η χρήση του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος και άλλων εκτελεστικών μηχανισμών για τη ρύθμιση της βιομηχανίας .

Έτσι, με την Αμερική να παράγει λιγότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, από πού θα προέλθει η ενέργεια για να προμηθεύσει τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενέργειας στον κόσμο; Γνωρίζουμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα επειδή η χώρα μας το βίωσε από τη δεκαετία του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Τι μας διδάσκει η ιστορία; Η Μέση Ανατολή θα μας πουλήσει περισσότερο από το πετρέλαιο της και η Ρωσία θα προσπαθήσει να εξάγει Υγρό Φυσικό Αέριο (LNG) στις ακτές μας. Εν τω μεταξύ, η Κίνα θα συνεχίσει να παρέχει πολλές από τις πρώτες ύλες που προορίζονται για την παραγωγή ηλιακών και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αυτή είναι μια στρατηγική που θα διασφαλίσει ότι το μέλλον θα δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Κίνα. Το πρώτο προϊόν που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ότι made in America  είναι η ενέργεια. Χωρίς ενέργεια, τα θεμέλια της οικονομικής και εθνικής μας ασφάλειας θα διαβρωθούν.

Σχέδιο αποκατάστασης για τις  εργαζόμενες οικογένειες

Το έθνος μας βρίσκεται στη μέση μιας εύθραυστης οικονομικής ανάκαμψης COVID-19. Υπάρχουν εκατομμύρια οικογένειες σε κάθε γωνιά της χώρας που εξαρτώνται από μια υγιή αμερικανική ενεργειακή βιομηχανία για τα προς το ζην και την ευημερία τους. Πολλές από αυτές τις εργασίες αφορούν την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου ή την κατασκευή και συντήρηση υποδομής αγωγών και ενέργειας. Σίγουρα αυτές οι εργαζόμενες οικογένειες αξίζουν να βιώσουν την οικονομική ανάκαμψη που υποσχέθηκε ο Biden ενώ ήταν ακόμη υποψήφιος για πρόεδρος.

Πράγματι, ολόκληρες πολιτείες και περιοχές εξαρτώνται από τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα είναι το Νέο Μεξικό. Η «Γη της Γοητείας» γνώρισε οικονομική αναβίωση λόγω των τεχνολογιών παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και της ικανότητας πρόσβασης σε αυτούς τους πόρους σε δημόσια εδάφη. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέχει περισσότερο από το 30 τοις εκατό της γης στο Νέο Μεξικό, επομένως η πρόσβαση στην ενέργεια σε αυτές τις περιοχές είναι ζωτικής σημασίας.

Κατά το οικονομικό έτος 2020 , η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου συνέβαλε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 33 τοις εκατό, στον προϋπολογισμό του Νέου Μεξικού. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει μια συνεισφορά περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση  και 640 εκατομμύρια δολάρια για την υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Επιπλέον, η βιομηχανία υποστηρίζει περισσότερες από 134.000 θέσεις εργασίας στον κρατικό τομέα . Η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων είναι, χωρίς αμφιβολία, το θεμέλιο της οικονομικής υγείας του Νέου Μεξικού

Εάν ο Πρόεδρος Biden  τερματίσει  τη γεώτρηση σε δημόσια εδάφη – όπου πραγματοποιείται η μισή παραγωγή του Νέου Μεξικού – και θέσει σε ισχύ τους  περιβαλλοντικούς κανονισμούς για έργα ιδιωτικής γης, τι θα συμβεί στο Νέο Μεξικό; Έχει κανείς άλλος κλάδος τη δυνατότητα να εισέλθει και να γεμίσει τα ταμεία του κράτους; Πού θα βρουν νέα δουλειά χιλιάδες άνεργοι κάτοικοι; Πώς θα μπορούν τα δημόσια συστήματα υγείας και εκπαίδευσης να εξυπηρετούν τους κατοίκους εάν χάσουν δισεκατομμύρια χρηματοδότηση;

Δεν υπάρχουν απαντήσεις από τους Δημοκρατικούς.

Αποκατάσταση της Αμερικανικής ηγεμονίας στο εξωτερικό

Τέλος, ξανά και ξανά ο υποψήφιος Biden  μίλησε για «αποκατάσταση της αμερικανικής ηγεσίας στο εξωτερικό». Η ενέργεια είναι ένα σημαντικό εργαλείο που το έθνος μας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει τους δεσμούς με τους διεθνείς συμμάχους. Η αμερικανική ενέργεια βοηθά τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον ρωσικό εφοδιασμό.

Βασικές χώρες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού εισάγουν λιγότερο πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή χάρη στις αμερικανικές εξαγωγές ( LNG  υγροποιημένο φυσικό αέριο ). Η Ινδία χρησιμοποιεί αμερικανικό άνθρακα για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον τεράστιο και σε μεγάλο βαθμό αγροτικό πληθυσμό της. Η αμερικανική παραγωγή ενέργειας καθιστά εφικτές αυτές τις συμπράξεις, οι οποίες ενισχύουν τη διπλωματία και τη θέση μας στην παγκόσμια σκηνή.

Στην Νομοθετική Πράξη για την “Κλιματική Αλλαγή” ο Πρόεδρος Biden περιέλαβε μια διάταξη με την οποία καθοδηγεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να σταματήσει τη χρηματοδότηση διεθνών έργων ορυκτών καυσίμων.

Ενώ τα ανανεώσιμα έργα μπορεί να είναι η πιο οικονομική και επωφελής επιλογή σε ορισμένες περιοχές, τα έργα ορυκτών καυσίμων όπως το  LNG  (υγροποιημένο φυσικό αέριο) ενδέχεται να είναι πιο παραγωγικό σε άλλες. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθήσουν έναν διεθνή σύμμαχο και  να μεταβεί  στη χρήση Αμερικανικού  LNG  (υγροποιημένο φυσικό αέριο), αυτό μπορεί να σημαίνει χαμηλότερες εκπομπές και με τη σειρά του, να βοηθήσει τους Αμερικανούς εργαζόμενους φυσικού αερίου. Αντ ‘αυτού, η Νομοθετική Πράξη του προέδρου για το κλίμα αγνοεί αυτό το γεγονός και εξουσιοδοτεί μόνο «πράσινα» έργα. Είναι μια προσέγγιση ισοπεδωτική  για όλους.

Η ενέργεια δεν χρειάζεται να είναι μηδενικού αθροίσματος

Υπάρχει μισθολογικό χάσμα μεταξύ των εργαζομένων στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έναντι των εργαζόμενων σε  ανανεώσιμες  πηγές  ενέργειας.

Παρ ‘όλα αυτά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή έχουν σημαντική θέση στο ενεργειακό μείγμα της Αμερικής. Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας διαθέτει διαφορετικές πηγές για να τροφοδοτήσει τα σπίτια, τα οχήματα και τις επιχειρήσεις μας. Επιπλέον, η πυρηνική ενέργεια μηδενικών εκπομπών παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στην εξασφάλιση επαρκούς ισχύος βασικού φορτίου.

Κανένα από αυτά δεν πρέπει να βγει εις βάρος των εργαζομένων στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Ενώ η Αμερική είναι ο νούμερο ένα παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, είμαστε επίσης ο νούμερο δύο παραγωγός αιολικής και ηλιακής ενέργειας στον κόσμο. Τόσο ο ιδιωτικός τομέας όσο και οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να χρηματοδοτούν έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης μπαταριών και δικτύου για την επέκταση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ενεργειακή πολιτική δεν χρειάζεται να είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Ωστόσο, η τρέχουσα διοίκηση φαίνεται να έχει διαφορετική προοπτική. Θα αφήσει τους εργάτες ενέργειας σε μέρη όπως το Τέξας, το Νέο Μεξικό, το Οχάιο και την Πενσυλβάνια  χειρότερα, όχι καλύτερα.

Αν θέλουμε ένα μέλλον που «κατασκευάζεται στην Αμερική», περιλαμβάνει ένα «σχέδιο ανάκαμψης για εργαζόμενες οικογένειες» και «αποκαθιστά την αμερικανική ηγεσία στο εξωτερικό», πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο  την ικανότητά μας να παράγουμε αμερικανική ενέργεια

 

δείτε το αρχικό άρθρο εδώ : https://thefederalist.com/2021/02/05/how-bidens-energy-policies-will-decimate-american-jobs-for-no-good-reason/

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.