Εκδήλωση στη Ρόδο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών

Σειρά δράσεων και συνεδρίων διοργανώνει στην Ελλάδα, το Αμερικανικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα –κυβερνών κόμμα στις ΗΠΑ.

Αυτό δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (Republicans Overseas– HellenicChapter) στην Ελλάδα κ. Τζόναθαν Κωνσταντίνου, ο οποίος βρέθηκε στην Ρόδο την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαστε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ που στήριξε τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Ντόναλντ Τραμπ. Το Νοέμβριο του 2020, θα στηρίξουμε ξανά τον πρόεδρο Τραμπ για να συνεχιστεί η εξαιρετική αυτή πορεία των ΗΠΑ αλλά και των συμμάχων χωρών –όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η Ελλάδα και οι πέριξ χώρες, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ.

Τον Φεβρουάριο του 2019, μου ζητήθηκε από τα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, να αναλάβω την διεύθυνση στην Ελλάδα με σκοπό αφενός να κινητοποιήσουμε τους ελληνο-αμερικανούς ψηφοφόρους που βρίσκονται στην χώρα, ενόψει των εκλογών του 2020 και αφετέρου, να συσφίξουμε τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες, δυστυχώς ακόμη και σήμερα, βρίσκονται σε μια πολύ εύθραυστη κατάσταση. Μία κατάσταση, η οποία εντείνεται από την προκλητικότητα της γειτονικής χώρας, της Τουρκίας, έναντι όλων των κρατών και κυρίως των τριών – τεσσάρων δημοκρατικών κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο: της Ελλάδας, της Κύπρου, η οποία βρίσκεται μερικώς υπό κατοχή, του Ισραήλ και της Αιγύπτου –μια χώρα η οποία βγαίνει από μία δύσκολη κατάσταση που έζησε. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε έναν στρατηγικό ρόλο.

Να φέρουμε αυτές τις χώρες πιο κοντά. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι δρουν, ιδιαιτέρως ανασταλτικά σε αυτή την προσπάθεια προσέγγισης των λαών και όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, κ. Φράνσις Φάνον, η Αμερική είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια τέτοια συμμαχία. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε στην ανατολική Μεσόγειο ένα προπύργιο ασφάλειας το οποίο θα εγγυηθούν οι ΗΠΑ».

Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ακόμη, πως το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην Ελλάδα έχει έντονη δραστηριότητα και διοργανώνει συνέδρια και ημερίδες για θέματα γεωπολιτικής.
«Κάθε μήνα διοργανώνουμε συνέδρια. Το επόμενο θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια όπου θα εξεταστούν σοβαρά ζητήματα και ακολουθεί ένα συνέδριο για την ομογένεια, η οποία βρίσκεται σε διάλυση ενώ θα διοργανώσουμε και ένα συνέδριο για το βορειο-ηπερωτικό ζήτημα. Ένα ακόμη ακανθώδες θέμα είναι οι ‘γερμανικές αποζημιώσεις’ για την διεκδίκηση των οποίων, οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα. Κι εμείς ως Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να συνεχίσει την διεκδίκηση».

Να σημειωθεί ότι ένα κορυφαίο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2020 στην Αθήνα, με την παρουσία του Αμερικανού Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Μάικ Πενς.

Επιπλέον, ανανέωσε το ραντεβού στην Ρόδο για μία εκδήλωση η οποία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.