Τουρκικά F-16 πέταξαν στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

Δείτε το βίντεο

Ένα νέο μέτωπο ανοίγει ο Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά στον Καύκασο. Μετά τη Συρία και τη Λιβύη, η Τουρκία παρεμβαίνει στη διαμάχη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, που κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Η Τουρκία παρεμβαίνει στην πολυετή διαμάχη Αρμενίων και Αζέρων για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς τις τελευταίες ημέρες σκοτώθηκαν περίπου 20 στρατιώτες και από τις δύο πλευρές σε μεθοριακά επεισόδια που κλιμακώνονται από μέρα σε μέρα.

Οι Αζέροι έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από τουρκικά μαχητικά που έφτασαν μέχρι τα σύνορα της Αρμενίας, την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Ακάρ, υποδεχόταν αντιπροσωπεία των Αζέρων αδελφών και προειδοποιούσε ότι η Αρμενία θα πληρώσει ακριβά για τις πράξεις της.

Η σύγκρουση για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ χρονολογείται από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής ελέγχεται από τους Αρμένιους, ενώ οι Αζέροι δεν έπαψαν ποτέ να τη διεκδικούν με την υποστήριξη της Άγκυρας.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ κάλεσαν και τις δυο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας ότι δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τους Αζέρους αδελφούς

Πηγή: https://www.megatv.com/

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.