Tζ. Kωνσταντίνου: «Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα έχουν άλλο υποψήφιο εκτός από τον Τραμπ»

Αποφασισμένοι να στηρίξουν 100% ξανά στις επόμενες εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζονται οι Ρεπουμπλικανοί. Αυτό δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (Republicans Overseas– HellenicChapter) στην Ελλάδα κ. Τζόναθαν Κωνσταντίνου, ο οποίος σχολιάζει και την παραπομπή Τραμπ στην δικαιοσύνη από τους Δημοκρατικούς.

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντίνου μιλάει για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες που βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, για τους αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ στις επόμενες εκλογές από το Δημοκρατικό Κόμμα, για το μεταναστευτικό καθώς και για τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα.

• Είναι αλήθεια ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε εκατέρωθεν;

Ο λαός, συνήθως είναι πιο μπροστά από τις κυβερνήσεις. Διαθέτει ένα αλάθητο κριτήριο σε ό,τι αφορά τις Ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, το οποίο θα πρέπει και οι κυβερνώντες να το λαμβάνουν πιο σοβαρά υπόψη. Πραγματικά, ο κόσμος, μας έχει αγκαλιάσει μιας κι έχουμε σχέσεις με Ελληνο-αμερικανούς πολίτες –όσους πρόσκεινται κυρίως στα Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αν και δεν έχουμε καμία σύνδεση με κάποιο από τα ελληνικά κόμματα. Θα σας έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποιο κόμμα στην Ελλάδα το οποίο έχει τις δικές μας καταστατικές αρχές ή τρόπο σκέψης. Τα κόμματα στην Ελλάδα κινούνται στον χώρο της κεντρο-δεξιάς ή κεντρο-αριστεράς και είναι περισσότερο φιλικά προς χώρες που έχουν φιλική αντιμετώπιση στα γεωστρατηγικά θέματα από εμάς. Παράδειγμα είναι η Γερμανία με την οποία έχουμε ριζικές διαφορές στην αντιμετώπιση των θεμάτων, ένα θέμα που το είδαμε στην πρόσφατη συνδιάσκεψη αφήνοντας την Ελλάδα εκτός λήψης αποφάσεων.

• Πώς βλέπετε τους αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ στις επόμενες εκλογές;

Το Δημοκρατικό Κόμμα – οι Δημοκρατικοί (Democrats) δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν έχει τίποτε να πει. Κάνει μία στείρα αντιπολίτευση με προσωπικές επιθέσεις κατά του Προέδρου Τραμπ. Η δίκη – παρωδία δεν θα έχει καμία τύχη. Η Γερουσία γελάει με τα καμώματα της κας Νάνσυ Πελόζι και της παρέας της, αφού μέσα σε αυτό το κόμμα υπάρχουν τάσεις που θέλουν την καταστροφή των ΗΠΑ και την παράδοσή τους σε αυτό τον… παγκοσμιοποιημένο ‘χυλό’ ο οποίος εκπορεύεται από κέντρα σκέψης της (λεγόμενης) γερμανικής σχολής και θα οδηγήσουν σε οικονομική και πολιτική κατάρρευση των ΗΠΑ.

 Τι θα λέγατε για τους αντιπάλους του κ. Τραμπ, όπως ο κ. Μπλούμπεργκ;

Είναι ακόμη επίδοξος υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα και δεν έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του. Εμείς στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα κατεβάσουμε και πάλι υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να υπάρξει άλλος υποψήφιος! Είμαι κατηγορηματικός. Το κόμμα είναι πίσω από τον Πρόεδρο, τον στηρίζει 100% -όπως και το Κογκρέσο (Republican National Congress)- και δεν υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσουμε σε εσωκομματικές εκλογές. Το Republican National Congress είναι ένα όργανο το οποίο αποφασίζει και κανένας δεν συζητάει κατ’ ελάχιστον να υπάρξει άλλος υποψήφιος πέραν του κ. Τραμπ. Για εμάς, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει βοηθήσει τον μέσο Αμερικανό όσο κανένας άλλος πρόεδρος στα τελευταία 50 χρόνια.

• Να περάσουμε στην παρουσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (Republicans Overseas – HellenicChapter) στην Ελλάδα. Μιλήστε μας για τις δραστηριότητές του και για τα συνέδρια που πραγματοποιείτε.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην Ελλάδα, είναι ένα κόμμα δράσης. Έχουμε έντονη δράση. Κάθε μήνα διοργανώνουμε συνέδρια και ημερίδες για θέματα γεωπολιτικής. Χαρακτηριστικά, σας λέω ότι η οργάνωσή μας στην Ηγουμενίτσα, είναι μια από τις πιο δυνατές και μαχητικές οργανώσεις του κόμματός μας στην Ελλάδα. Ακολουθεί ένα ακόμη ακανθώδες θέμα που θα εξετάσουμε και αφορά τις ‘γερμανικές αποζημιώσεις’. Οι Γερμανοί οφείλουν τεράστια ποσά στην Ελλάδα κι εμείς ως Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να συνεχίσει την διεκδίκηση και να απαιτήσει τις αποζημιώσεις αυτές. Δεν πρέπει να τις χαρίσει. Και οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την προσπάθεια.

• Αυτό κύριε Κωνσταντίνου, αποτελεί και θέση της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ;

Εμείς εκφράζουμε την θέση του κόμματος να προχωρήσει αυτό το θέμα. Ωστόσο, δεν σας κρύβω πως οι αμερικανο-γερμανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση. Η Γερμανία είναι το «κακό παιδί της Ευρώπης». Είναι μια χώρα η οποία, δυστυχώς εκμεταλλεύτηκε με οικτρό τρόπο την άπλετη βοήθεια που της δόθηκε με το σχέδιο Μάρσαλ κι αντί να σταθεί αλληλέγγυα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, τις κατέστρεψε. Έχει εξελιχθεί σε μια ‘γερμανική μονοκρατορία’ η οποία εν μέρει –πράγμα λυπηρό που οφείλεται και στην ανοχή των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων- χρηματοδοτείται αφειδώς από τις ΗΠΑ. Η Γερμανία είναι η χώρα που δίνει τα λιγότερα στο ΝΑΤΟ και παίρνει τα περισσότερα. Εμείς σαν οργάνωση έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να υποχρεώσει την Γερμανία να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την αγορά των F-35 για την Ελλάδα –αφού τα χρωστάει πολλαπλώς. Με μια συγγνώμη κάποιων πολιτικών κάθε πέντε χρόνια… δεν ξεπλένεται αυτό που έγινε στην Ευρώπη. Νομίζω πως είναι καιρός, η Γερμανία να πληρώσει!

• Να περάσουμε στο μεταναστευτικό. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και η Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ (με άλλα δεδομένα) και θα ήθελα το σχόλιό σας.

Οι ΗΠΑ έκαναν κάτι πολύ απλό: όποιος παράνομος μετανάστης μπαίνει στην χώρα, συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και μπορεί να φύγει από την Αμερική με έναν και μόνον τρόπο: να επιστρέψει στην χώρα του. Ειδάλλως παραμένει κρατούμενος. Μείναμε μακριά από τις ΜΚΟ και όλη αυτή την πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια αλλοτρίωσης των εθνών. Οικονομικοί μετανάστες από χώρες με ακραία ισλαμιστικά, φονταμελιστικά χαρακτηριστικά, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρόσφυγες ασχέτως αν προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες να πείσουν ότι διώκονται στις χώρες τους. Με αυτό τον τρόπο, περνάει μεγάλο κύμα τρομοκρατών, που δεν μπορούν να ελεγχθούν. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Η τακτική να ‘βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί’ που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, σταματάει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και όλα όσα οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν για να βοηθήσουν την Ελλάδα.

• Να σας ζητήσω ένα σχόλιο για τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα. Κατά την άποψή σας, υπάρχει ενδιαφέρον;

Οι επενδυτές δεν μπορούν να μείνουν στα λόγια. Το να λέει ο κάθε πρωθυπουργός λόγια, δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει. Θα αναμορφώσει το καθεστώς έκδοσης πολεοδομικών αδειών; Θα υπάρξει ένα απλό φορολογικό σύστημα και να καταργηθεί η γραφειοκρατία που για μια επένδυση απαιτούνται πολλά χρόνια και ‘γρηγορόσημα’; Όσο διαρκεί η υφιστάμενη κατάσταση, δεν θα έρθουν επενδύσεις. Μόνον όταν η Ελλάδα αποφασίσει να αλλάξει και να γίνει μια αναπτυγμένη χώρα, θα έρθουν οι επενδυτές να φέρουν τα χρήματά τους.

 

πηγή: https://www.dimokratiki.gr

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.